Szigetszentmiklós

2013.05.31. 23:55

Ne hagyjátok ABBA! – Tóth Vera, Pásztor Anna és a Szörp zenekar a Nemcsak Jazz klubban

<em>- Oké, hogy ez nemcsak jazz klub, de hogy pont az ABBA? Hiszen az nem is jazz. Régen szerettem, a Tóth Verának meg tök jó hangja van, persze, hogy elmegyünk. De hogy ebből mi lesz?!</em> &nbsp; <em> </em> A Budapest Bár 4. óta tudjuk, hogy szinte bármiből lehet sztenderd.

 

A Budapest Bár 4. óta tudjuk, hogy szinte bármiből lehet sztenderd.De míg Farkas Robiék a több helyről verbuvált dallamokat békebeli, zamatos kávéval öntik nyakon, újrateremtve a régi kávéházak, nagyvendéglők világát, addig a pénteki koncerten ízig-vérig mai zenét láttunk és hallottunk, melyhez az alapot az ABBA 40 éves (bizony!), még mindig dallamos, de már kicsit poros slágerei adták.

A jazz a művészi szabadság, az önkifejezés, és a mindenkori avantgárd szimbóluma, mely akkor modern, ha megelőzi korát. És akkor hiteles, ha a muzsikus a saját eszköztárát felhasználva – önmagát adva, az aktuális zenei nyelven szólaltatja meg.

A definíció valósággá vált a színpadon: fülbemászó ABBA slágerek és lazításképpen néhány Neoton(!) szám kőkemény funky ritmusban és hangszerelésben, rap betétekkel fűszerezve, tökéletes hangminőségben, kiváló zenészek előadásában.

És ez még mindig nem volt elég, a pálma a show „frontasszonyáé” a Tóth Vera – Pásztor Anna párosé. Előbbi, egy kedves jó tanuló, utóbbi pedig egy kicsit túlpörgött Szörnyella, - két mindnyájunk személyiségében meglévő, végletes, többnyire elfojtott karakter - hol ellenpontozták, hol kiegészítették egymást. Színpadi szimbiózisukat figyelve mindketten szívesen, és sikeresen kalandoztak a másik felségterületén.

Ez a koncert is jól illusztrálja a Klub dicséretes műsorpolitikáját. A klasszikusnak számító BRB, vagy Hot Jazz Band mellett folyamatosan teret kapnak az új zenék, az aktuális törekvések. Gyakori a meglepetés, és az szinte mindig kellemes.

Haladni kell a korral, hiszen a klubtagok első generációjának már a gyerekei is a széksorokban ülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!