Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.27. 10:45

Olvasóink írják: Gondolkodóba ejt

<p>Kérdezem, hogy lehet munkára fogni azt (tisztelet a kivételnek), aki még a saját házát, portáját sem tudja rendbetartani. Pedig ráérnének. Minek dolgozzanak, hisz az állam eltartja őket?</p>

Van egy mondás: „Aki nem dolgozik, ne is egyék!” Ha ezt bevezetnék, manapság bizony sok lenne az éhező ember. Tudom, manapság rengetegen emlegetik „Monok kapcsán is” a problémát. De kérdezem, hogy lehet munkára fogni azt (tisztelet a kivételnek), aki még a saját házát, portáját sem tudja rendbetartani. Pedig ráérnének. Minek dolgozzanak, hisz az állam eltartja őket, kapnak annyi segélyt, hogy mindent megvehetnek maguknak. A gyerekeik ápolatlanok, nem tanulnak, pedig arra is ráérnének, hogy neveljék őket. Szóval sokan emlegetik, hogy ezeket az embereket is be kell fogni dolgozni, de vajon milyen feladatot lehet rájuk bízni. Örökké nem lehet árkot tisztítani, parlagfüvet kapálni. Ők elfogadják ezt a megoldást, számukra nagyon kényelmes. Ha valaki ez ellen felemeli a szavát, ráfogják ember és fajgyűlölő. Tudom, nagyon súlyos problémáról van szó, de úgy látszik, az illetékesek vagy nem akarják vagy nem tudják megoldani.
Pné, Nyíregyháza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!