Helyi közélet

2013.04.24. 20:10

Mi jár a fillér és a pogácsa mellé?

Debrecen - Lányoknak aranyékszer, fiúknak okostelefon, de nem ritka, hogy laptop vagy autó csillan a "gaudeamus igitur"-ral kísért virágporos út végén, amely az iskola folyosóján vezet a ballagás napján.

Debrecen - Lányoknak aranyékszer, fiúknak okostelefon, de nem ritka, hogy laptop vagy autó csillan a "gaudeamus igitur"-ral kísért virágporos út végén, amely az iskola folyosóján vezet a ballagás napján.A középiskolai éveket lezáró ünnepség fontos momentum egy diák életében, amelyre nem könnyű méltó ajándékot találni. A meglepetés választáskor számtalan szempontot figyelembe kell venni. Az elsők között szerepel az ajándékozó pénztárcájának mélysége és a ballagó vágya. Némelyik önálló élet küszöbén álló nebulónak már konkrét tervei vannak, amelyhez anyagi támogatást vár.

De mennyi az annyi? Blogokon kutatva tavalyi adatok alapján: nem túl közeli rokonnak ötezer, míg közvetlen családtag gyermekének 10-20 ezer forint körüli összeget csúsztatnak a képeslap mellé a borítékba. Mások viszont – nem törődve az inflációval – követik az "amilyen a mosdó..." elméletet és azt tanácsolják csak annyit adjunk, amennyit a mi családunk ballagói kaptak.

Személyesen a ballagónak

Ha nem akarunk személytelen bankót a csemete kezébe nyomni, gondolkodjunk el valamilyen élmény-ajándékon. Érdemes lehet kirándulásra, táborba, koncertre, esetleg nyelvtanfolyamra befizetni a végzőst, ha ismerjük az érdeklődési körét. Amennyiben könyvszerető, egy utalványnak nyilván örülni fog.

Végül a pénztárcánk korlátai könnyen áttörhetjük kreativitásunk határtalanságával. Gravírozott tolltól, telefon hátlaptól kezdve, a fotómontázsos egérpadon át végtelen számú egyedi ajándékötlettel előrukkolhatunk.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában