Szentesen jártak a debreceni szeniorok

Szentesen jártak a debreceni szeniorok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai idei első versenyükön Szentesen szerepeltek. A verseny megnyitója során adták át a 2015. évi összetett csapatbajnokság első három helyezettjének díjait.

A debreceniek a második helynek örülhettek, győzött a Törökbálinti Szenior, a harmadik helyen a Budapesti Delfinek gárdája végzett. Összesen 29 hazai csapat szerepelt a bajnokságban. A debreceniek 8 ranglistaversenyen, 60 fővel, összesen 611 ranglistaeredménnyel és 17 országos csúccsal érték el ezt az eredményt.

Az 1500 m-es gyorsúszást idén csak a szentesi versenyen rendezik meg, így a 16 fős debreceni csapatból 12-en vállalták be a leghosszabb versenytávot. Közülük hatan végeztek dobogós helyen. Szántó Endre, a csapat 80 éves rangidőse országos alapcsúcsot állított fel a távon.

Összesen hat futamban, több, mint négy óra alatt úszta le versenytávját a 87 nevező.

A másik versenylehetőség az 50 m-es versenytáv volt mind a négy úszásnemben.

Az erős mezőnyben Lengyel Stella háromszor, Korányi Csenge és Szántó Endre egyaránt kétszer, Kocsis Szabolcs egyszer állhatott a dobogó legfelső fokára.

Négy újonnan igazolt versenyző erősítette a csapatot: Kocsis Szabolcs, Korányi Csenge, Bodnár Tamás és Tóth Szilveszter. A további csapattagok Horkay György, Cseri Piroska, Batta Gyula, Miklós Attila, Darnay Erika, Rentka László, Forintos Attila, Takácsné Kancsár Katalin, Bujna Lilla és Bihari Árpád voltak, a csapattagok a már említett nyolc elsőségen kívül összesen további 20 dobogós helyezést értek el. Az 50 m-es számok időeredményei és az életkor alapján összetett %-os versenyt is számoltak, amelyben 104 férfi indulóból Rentka László a 9., a nőknél Bujna Lilla 70 induló közül a 8. helyen végzett.

Címkék: , ,