Helyi közélet

2008.09.19. 14:58

Zenei évad, világhírességekkel

<p>Debrecen – A Filharmónia Kelet-Magyarország Kht. 2008/2009-es évada november 12-én kezdődik, a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjével.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/filharmoniai-evad/cn/boon-news-fabiangy-20080919-023925"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Műsorfüzet </B></A> [.pdf - 1,0 MB]</p>

Mint azt a műsorfüzetben olvashatjuk, a társulat jó kilenc éve járt

városunkban, az akkori kamarabérletben igen nagy sikert aratva.

A filharmóniai sorozatban decemberben lép színpadra a Bartók Vonósnégyes, műsorukban három kiemelkedő bécsi klasszikus mester alkotásai szólalnak majd meg. Hagyományosan januárban hallhatjuk a Nemzeti Filharmonikus Zenekart: Kocsis Zoltán mellett egy rendkívüli fiatal tehetség, Báll Dávid működik közre a koncerten, melyen főleg Liszt Ferenc művei csendülnek fel (némelyik Kocsis Zoltán átiratában), de elhangzik Ravel Bolerója is.

Rost Andrea márciusban örvendezteti meg a közönséget: egy önálló estet tölthetnek el varázslatos hangja és személyisége társaságában – ajánlja a műsorfüzet. Végül – de nem utolsósorban – az ország másik világszínvonalú szimfonikus zenekara, a Budapesti Fesztiválzenekar zárja az évadot, két világhírű muzsikus, az orosz Arkagyij Volodosz zongoraművész és a brit Sir Andrew Davis karmester közreműködésével.

Jegyekhez, bérletekhez, valamint a műsorismertetőt és a fellépők életrajzát is tartalmazó programfüzethez a Filharmónia Kelet-Magyarország Kht. irodájában lehet hozzájutni: 4024 Debrecen, Vár u. 10/C, I. em. 3. Tel.: (52) 314-139.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában