Magyarország

2008.04.12. 19:00

Vonul a Gárda Nyírkátán

<p>Nyírkáta - Szombat délután Nyírkátán demonstrál a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. Megfogalmazásuk szerint a vidéki lakosságot fenyegető közbiztonsági problémákra kívánják így felhívni a figyelmet.</p>

18:50: Romák sorfala között menetelt a Magyar Gárda

Atrocitások nélkül ért véget szombaton a Magyar Gárda felvonulása Nyírkátán. A megmozdulást a helyi roma önkormányzat vezetőjének felhívására a romák is végignézték.

Szombat délután Nyírkátán demonstrált a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. A körülbelül 200 demonstráló rendőri biztosítás mellett vonult végig a település főutcáján. A vezetőik szerint közbotrány, hogy a faluban néhányan megvertek egy sofőrt, aki autójával elgázolt egy kisfiút. Leginkább azonban a cigánypolitikát bírálták beszédeikben, és azt követelték, hogy segélyek kifizetését kössék a közmunkához.

A helyi roma önkormányzat vezetőjének felhívására nem maradtak otthon a romák sem, több mint 100-an nézték végig a menetelőket. Néhány bekiabáláson kívül azonban mással nem zavarták meg a demonstrációt, a rendőröknek nem kellett közbeavatkozniuk.

Kedden délután hárman rátámadtak egy autósra és utasára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán. Az autós egy 3 éves kisfiút ütött el, aki féktávon belül lépett az autó elé és súlyosan megsérült. A baleset után a gyermek szülei és még egy ismerősük szaladt az autóhoz, betörték a kocsi szélvédőjét, és megverték a vezetőt és utasát. A verekedők ellen, akik már beismerő vallomást tettek, csoportos garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt indítottak eljárást.

10:19: A helyi roma önkormányzat vezetője arra kérte a szabolcsi település romáit, hogy menjenek el a felvonulásra. A környező településekről is érkeznek romák a demonstrációra - értesült a Roma Sajtóközpont. A szervezők a rendezvényt bejelentették a rendőrségen.

Kedden délután hárman rátámadtak egy autósra és utasára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán. Az autós egy 3 éves kisfiút ütött el, aki féktávon belül lépett az autó elé és súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset után a gyermek szülei és még egy ismerősük szaladt az autóhoz, betörték a kocsi szélvédőjét, és megverték a vezetőt és utasát.

A verekedők ellen, akik már beismerő vallomást tettek, csoportos garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!