Szakmai napot tartanak a környezet- és vegyészmérnökök

Szakmai napot tartanak a környezet- és vegyészmérnökök
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Előadásokkal, laborlátogatásokkal színesített szakmai napot tart október 22-én a Műszaki Karon a Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék.

Középiskolásoknak, egyetemistáknak, a környezetmérnöki munka és hivatás iránt érdeklődőknek rendezik meg a Környezetmérnöki Szakmai Napot, amelyen a gyakorló szakemberek előadásai mellett az egyetemi laborokba is bepillanthatnak a résztvevők. A rendezvényen a környezetmérnöki hivatást, a környezettudatosságot, a frissen végzett szakemberek elhelyezkedési lehetőségeit is középpontba állítják.

– A Környezetmérnöki Szakmai Napon a meghívott környezetvédelmi szakembereket arra kérjük, mutassák be környezetvédelmi feladataikat, tevékenységüket, valamint előadásaikkal nyújtsanak betekintést a vállalatok életében aktuálisan felmerülő környezetvédelmi kihívásokba – összegzi a szakmai nap céljait Bodnár Ildikó tanszékvezető.

Környezetmérnököket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán alap- és mesterszinten is képeznek, a mesterképzésbe nemcsak a műszakin szerzett alapdiplomával, de természettudományos végzettséggel vagy a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon szerzett képesítéssel is lehet jelentkezni.

– Környezetmérnöknek megéri tanulni, hiszen a levegőtisztaság-védelem, zaj- és rezgésvédelem, illetve a kármentesítés területén is kevés szakember érhető el a piacon – mutat rá az elhelyezkedési lehetőségekre Bodnár Ildikó.

Az október 22-i szakmai napon a Műszaki Kar Vízminőség-védelmi és Levegő- és Zajvédelmi laboratóriumait is megismerhetik a látogatók, melyekben kísérleteket is bemutatnak. A szakmát érintő 21. századi kihívások mellett az előadásokból olyan érdekességeket is megtudhatnak az érdeklődők, mint például, hogy milyen környezeti hatásai vannak az elektromos járműveknek. A zöldhatóságnak köszönhetően pedig a mobil környezetvédelmi mérőkocsit is bemutatják.

A részletes program itt elérhető.

– Debreceni Egyetem –