Helyi közélet

2008.09.05. 08:05

A kukorica ára elriasztotta

<p>Kaba - A Kabai Cukorgyár területén létesítendő bioetanol-üzem ügye nagyjából ott tart, mint egy évvel ezelőtt — válaszolta a HAON érdeklődésére Szabó Imre, a környékbeli termelők által alapított projektcég (EM-Bioetanol Kft.) vezetője.</p>

Egy évvel ezelőtt még arról számoltunk be, hogy egy Indiában bejegyzett angol kérője akadt a kabai projektnek, csakhogy a Spice Biopfuels (mint a műszaki megoldás szállítója) a 60 ezer forintos kukoricaár hallatán visszalépett a beruházástól.

Szabó Imre szerint ismét felcsillant a remény a 18-20 milliárd forintos beruházás megvalósulása ügyében, Gráf József miniszter ugyanis bejelentette, hogy három-négy nagy bioetanol-üzem (köztük a kabai) számíthat állami segítségre pályázat keretében.

Bár a szakmai befektető továbbra is kerestetik, Szabó Imre szerint az idén várható 25 ezer forint körüli kukoricaár az elmúlt évinél nagyobb reményekre jogosítja fel a 80-100 új munkahelyet teremtő bioetanol-üzem létrehozóit.

  • Olvassa el az előzményeket!
  • Kaba: meg kell oldani a feladatokat
  • Már indulás előtt leáll a magyar bioetanol-üzlet?
  • Bioetanol üzemet létesítenének Kabán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában