Helyi közélet

2013.10.02. 17:50

Elégtételt szerettek volna

Debrecen - A sértett megnyomorodott, a vádlottaknak szerdán kellett bíróság elé állniuk.

Debrecen - A sértett megnyomorodott, a vádlottaknak szerdán kellett bíróság elé állniuk.

Meghökkentő bűneset tárgyalása kezdődött el a Debreceni Törvényszéken: a sámsonkerti vádlottak azt gondolták egy közelükben lakó börtönviselt férfiról, hogy pedofil, azaz a serdületlen gyerekekhez vonzódik, ezért egy italos éjszakán rátörtek a viskójában, rettenetesen megverték és magára hagyták. Annyira, hogy a 2012 augusztusában történtek következtében magatehetetlenné vált L. I.-t a mai napig egy ápolási otthonban gondozzák (a bántalmazás során agysérülései és koponyán belüli vérzései is keletkeztek).

A Sámsonkert-szerte elterjedt pedofilvádról azóta sem bizonyosodott meg senki, és az sem derült ki, hogy a kis híján agyonvert férfi mutogatta-e magát az egyik vádlott kislányának, mint azt az elkövetők tudni vélték.

Az emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények vádjával folyó eljárás első, szerdai tárgyalásán az elsőrendű vádlott, B. Attila nem jelent meg. A megyei főügyészség vádiratának ismertetése után a másodrendű vádlott, D. János hosszan vallott, mint mondta, az emberölés kísérletében nem érzi magát bűnösnek (mindhárom terhelt szabadlábon védekezhet).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában