Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.23. 16:28

Szakmát kaptak a kezükbe

Nyíregyháza - Dajkák lettek, így már szakképzettek azok a hölgyek, akik kedden vehették át bizonyítványukat Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Dajkák lettek, így már szakképzettek azok a hölgyek, akik kedden vehették át bizonyítványukat Nyíregyházán.A Türr István Képző és Kutató Intézet Nyíregyházi Igazgatóságán zárták a „Nő az esély” című projektet, aminek keretében roma nők kaptak dajka képzettséget. Az így szerzett képesítéssel óvodákban, szociális, és gyermekjóléti szakellátások területén tudnak állást betölteni. Lakatos István az ORÖ alelnöke elmondta: az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága, a képzést végző intézet, valamint az Országos Roma Önkormányzat közös munkájának eredménye a sikeres oktatás. Ezek után máshogy néznek majd a most vizsgázottakra, hiszen amikor a végzettséget kell megmondani, már egy szakmáról beszélhetnek.

Megköszönte a résztvevők munkáját, valamint kitért arra, hogy azon dolgoznak, hogy újabb programokat lehessen a megyébe hozni. A tanulmányaikat külön is kiemelt szinten teljesítették Horváth Adrienn és Siető Éva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!