Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.22. 17:30

Jubileumi gyermekkönyvhónap a könyvtárban

Nyíregyháza - Idén 40. alkalommal rendezik meg az olvasást, a könyvet középpontba helyező, színes rendezvényeket kínáló gyermekkönyvhónapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra és lehetőséget nyújtson a gyermekkönyvírókkal való találkozásra.

Nyíregyháza - Idén 40. alkalommal rendezik meg az olvasást, a könyvet középpontba helyező, színes rendezvényeket kínáló gyermekkönyvhónapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra és lehetőséget nyújtson a gyermekkönyvírókkal való találkozásra. Az aktuális évfordulókra való tekintettel a 2013-ban Weöres Sándor születésének 100., Gárdonyi Géza születésének 150., Janikovszky Éva halálának 10. évfordulójához kapcsolódnak a rendezvények – mondta el dr. Kührner Éva, a Móricz Zsigmond megyei könyvtár vezetője. Dr. Bihari Albertné főkönyvtáros az április 24-től május 27-ig tartó programsorozat ismertetése kapcsán kiemelte: 17 rendezvénynek a nyíregyházi könyvtár ad majd otthon, 16 program pedig a kistelepülési könyvtárakban zajlik.

A Weöres Sándor - emlékév keretében meghirdetett rajzpályázatra 17 településről közel 250 alkotás érkezett, a szerda délelőtti ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás és kiállítás alkalmával a gyerekek és a pedagógusok találkozhatnak a Csodaceruza című gyermekirodalmi folyóirat főszerkesztőjével, Sándor Csillával.

A gazdag programcsokorban a kisiskolásoktól a kamaszokig mindenki találhat kedvére való foglalkozást, hiszen lesz író-olvasó találkozó, mesélés, barkácsolás, könyvtárbemutató, tavaszköszöntő, rejtvény és fejtörő, játékbemutató, zenés-verses foglalkozás, irodalmi séta és drámafoglalkozás is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!