Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.03. 17:45

Járda – kövezett vagy aszfaltozott gyalogjáró

Kisvárda - Felújították a Csillag és a Somogyi Rezső utcák járdáit Kisvárdán.

Kisvárda - Felújították a Csillag és a Somogyi Rezső utcák járdáit Kisvárdán.A Város Önkormányzati Képviselő–testülete az elmúlt év júniusában foglalkozott a város közlekedési helyzetével, az utak s a járdák műszaki állapotával. Elhatározták, hogy az anyagiak függvényében, fejlesztik a város közlekedési helyzetének biztonságát, utak, járdák építését. Döntöttek a Csillag és Somogyi Rezső utcák járdáinak felújításáról. Így a Somogyi Rezső út bal oldala (Szent László utca irányából a Várday István út irányába), valamint a Csillag út páros és páratlan oldala járdáinak felújításának munkálataira, 2012 júliusában meg is kötötték a kivitelezési szerződést. A munkálatokat végző Zemplénkő Kft, mintegy hatmilliós költséggel el is végezte a járdák felújítását augusztus végével.

Már több mint fél év telt el a munkálatok elvégzését követően. Sem az elmúlt év augusztusában –a műszaki átvételkor– s azóta sem tűnt fel az illetékeseknek, hogy a Csillag utcában a Rétközi Múzeum előtt, mintegy ötven méteres szakaszon, a járda és a múzeum térburkolata között mintegy 3–7 centiméteres különbség van. Ezen szakaszon ennyivel magasabban van a járda. A szintkülönbség pedig balesetveszélyes. Az átadást követően többen estek el –figyelmen kívül hagyva a szintkülönbséget– ezen az járdaszakaszon.

Jó volna, ezt a félszáz méteres járdarész szintkülönbségét megszüntetni egy komolyabb, súlyos sérüléssel járó baleset elkerülése érdekében a helyiek és a közelgő nyári turistaszezon beindulása előtt.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!