Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.12. 16:52

Gondok és viták a társasházakban

Nyíregyháza - A közös képviselők számára fontos, hogy ismerjék a jogszabályokat.

Nyíregyháza - A közös képviselők számára fontos, hogy ismerjék a jogszabályokat.Az energiahatékony beruházások banki hátteréről, a lakóközösségek biztosításáról, a penészedés elkerüléséről, a panel épületek befújt kőzetgyapottal való tetőszigeteléséről is szó volt többek között kedden Nyíregyházán azon a konferencián, amelyet a közös képviselőknek rendezett „Társasházak törvényes és energiahatékony működtetése 2013”címmel a Társasházi Háztartás című szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete.

Nap mint nap számos problémával kell szembe nézniük a közös képviselőknek, hiszen ahol sokan laknak együtt, ott mindig vannak összetűzések, hiszen néhányan fontosabbnak tartják az egyéni érdeket, mint a közösségi szempontokat. Fontos a közös képviselők számára a jogszabályok, illetve a jogszabály-változások alapos ismerete, ezért is rendezték meg a számukra ezt a fórumot.

A változó jogszabályokról, a sokasodó közös képviselői feladatokról, a képviselőket anyagilag is felelősségre vonható mulasztásokról dr. Bék Ágnes, az egyesület elnöke adott tájékoztatást.

A rendezvényen bemutatták az „Energiahatékonysági díjjal elismert épületek – THT TOP 100” című kiadványt is, amelybe több nyíregyházi felújított társasház is bekerült. A példaértékű felújítás elismeréséül két képviselő, Tomasószki Andrásné és Fintor Károlyné kitűzőt vehetett át Meichl Mátyástól, a Társasházi Háztartás című szaklap főszerkesztőjétől, míg a két társasház egy-egy oklevelet kapott.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!