Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.20. 13:42

Kultúra és sport a tábortűz mellett

<p>Nyíregyháza - Főként állami gondozásban lévő, vagy nevelőszülőknél nevelkedő, továbbá többgyermekes családok és munkanélküli szülők gyerekei vettek részt a Váci Mihály Társaság, Kulturális egyesület által szervezett író-olvasó és sport táborban</p>

Elsősorban állami gondozásban lévő, vagy nevelőszülőknél nevelkedő, továbbá többgyermekes családok és munkanélküli szülők gyerekei vettek részt a Váci Mihály Társaság, Kulturális egyesület által szervezett író-olvasó és sport táborban, melynek a Sóstói Lovasklub Turistaház adott otthont. A tábort szervező társaság Váci Mihály életművének életben tartását vállalta fel, ennek jegyében szervez programokat – nem volt ez másként e tábor esetében sem.

Stick Gyulától, az egyesület elnökétől megtudtuk: az egyhetes tábor alatt sem feledkeztek meg a kulturális programokról, s Váci, illetve Móricz életművének bemutatásáról. – A tábor kezdetén a huszonöt gyerek közül mindössze egy volt, aki hallott már Váci Mihályról, az egy hét leteltével viszont senkinek sem esett nehezére megoldani a költő munkásságával kapcsolatos vetélkedő kérdéseit.

Dr. Bihari Albertné és Simonics Borbála tartottak előadásokat e két nagyszerű művészről, de persze az önfeledt kikapcsolódásra, szórakozásra is jutott idő. A gyerekek jártak a Múzeumfaluban, a vadasparkban, az élményfürdőben, de sétakocsikáztak, tollasoztak, s kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, s valamennyien remekül érezték magukat az egy hét alatt.

 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!