Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.04. 06:07

Teraszok és a hangulat...

<p>Tény, hogy jól mutatna a nyíregyházi belvárosban még több vendéglátó terasz. <strong>Galambos Béla jegyzete<strong></strong></strong></p>

Akinek már volt alkalma megtapasztalni a mediterrán országok településeinek sajátos hangulatát az tudja, egyfajta nyugalmas derűt, de bizsergető izgalmat is árasztanak a napernyők árnyékában fagyizó, kávézgató, iszogató társaságok. A hangsúlyt a társaságokra, az egymással beszélgető emberekre tenném, s ebben az aspektusban valóban egyet tudok érteni azokkal, akik a belváros már egész változatos „vendéglátó egység„ kínálatától a mostaninál több kerthelyiség kialakítását várnák.

Ahol a leginkább hiányoznak ezek az ernyő alatti asztalokat körül ülők, az éppen a Takarékpalota bejáratának vonalától az új üzletházhoz vezető sétány. Ennek hasznosítási jogával mint halljuk, nem a megyeszékhely, hanem a hatalmas objektumot a fővárosból irányító főnökség rendelkezik. A fizikai távolság ezesetben nem mondható jótékonynak, mivel úgy érzem éppen ez tesz nehézkessé minden ésszerű egyezkedést és főként gyors döntést a terasznak való területek potenciális bérlőivel. Mi több, még a bérleti díjról alkotott elképzelések is távol esnek egymástól.

Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy lesz megegyezés, lesznek további, barátságos teraszok. Csak legyen az új teret lassacskán már birtokba vevő szabolcsiak zsebében is annyi pénz, hogy a napernyők alól is élvezhessék azt a bizonyos mediterrán hangulatot.

Kapcsolódó cikkek:

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!