Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.11. 06:06

Postánkból: Fogalomzavar – megélhetési bűnözés

<p>Rakamaz - A cikk címén, a szó jelentésén rágódtam, mert ilyen bujtatott fogalommal még őseink sem igen találkoztak.</p>

Ez a fogalom nem takar mást, mint ránevelést a lopásra. Mert ugye bár enni kell, ruha kell, tüzelő kell! Ha már minden áron segíteni akartak azokon az embereken, akiknek nem szívügye a mindennapos munkábajárás, akkor miért nem egy értelmes, hasznos dolgot eszeltek ki, pl.: „Minél több utca lesz tiszta, annál több segélyt kapnak” – ránevelés a munkára.

Sajnos a semmittevést is megfizetik, akkor meg miért dolgozzon? Az a generáció, amelyik azt látja nap, mint nap, hogy a szülei nem dolgoznak, ők vajon akarnak e hasznos munkát végezni, ha nagyok lesznek? Efelől kétségeim vannak. Valami nincs rendben a fejben azoknál az embereknél, akik ezt a törvényt megalkották. Nem gondolták át kellően, hogy milyen hatást fog kiváltani azokban, akik napi nyolcóra munka után, annyit kapnak, mint a segély.

Látják a problémát, és mégis kiállnak a rossz törvényhozók mellett? Akkor, mint laikus azt kell mondjam, nem a hozzáértésükről tesznek tanúbizonyságot, vagy a jó Isten tudja, milyen elgondolás vezérelte őket e törvény meghozatalában. Mindenesetre, a megélhetési lopások sok ember idegét teszik tönkre, mivel sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Hogy kinek jó? Ezt nem tudom, hogy az országnak nem jó, az biztos, mégsem tesznek ellene semmit.
Harsányi Istvánné, Rakamaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!