Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.04. 17:01

Polgármestert választanak vasárnap

<p>Tiszakóród - Négy jelöltből három maradt, közülük választanak polgármestert a tiszakóródiak.</p>

Időközi polgármester-választást tartanak július 6-án, vasárnap Tiszakóródon. A település választásra jogosult 617 lakosa reggel 6-tól 19 óráig adhatja le szavazatát a község egyetlen szavazókörében. Az új önkormányzati vezetőt három független jelölt közül választhatják meg a tiszakóródiak.

Váradi Lászlóné, a község jegyzője elmondta: az ajánlószelvényeket leadta egy negyedik személy is, ő azonban – még a szavazólapok elkészítése előtt – visszalépett a választáson való részvételtől, így a hivatalos dokumentumra már nem került fel a neve a jelöltek közé.

A 7 főből álló képviselő-testületben egyéb változás nem lesz, az új polgármester a 2006-ban megválasztott testületi tagokkal együttműködve irányítja majd a jelenlegi ciklus elkövetkező két évében a települést.

A jelöltek

Gyulai Gáspár, Tiszakóród volt polgármestere
Hopka András, Tiszacsécse polgármestere
Károlyi Kálmán, Tiszakóród alpolgármestere

Tiszakóród korábbi polgármesterének, Gyulai Gáspárnak azért kellett távoznia beosztásából, mert a Debreceni Ítélőtábla a múlt év szeptember 12-én pénzbüntetésre ítélte folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás miatt.

Gyulai Gáspár a bíróság jogerős ítélete után önként nem mondott le tisztségéről, arra hivatkozott, hogy a bűncselekményt még 2001 és 2004 között követte el, s 2006-ban újraválasztották polgármesternek. Végül a közigazgatási hivatal kötelezte tisztségének átadására, ami az idén március 12-én történt meg.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!