Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.02. 13:02

Ne terhelje áfa a jövedéki adót!

<p>Nyíregyháza - Az MDF konkrét javaslatokkal próbálja meg enyhíteni a megyében élők helyzetét, a párt megyei elnöke, Juhász Zoltán szerdán délelőtt az üzemanyag árának csökkentéséről beszélt.</p>

Jelenleg az üzemanyagok általános forgalmi adóját jövedéki adó is terheli, utóbbi a benzin esetében 103,5 a gázolaj esetében literenként 90 forint. Az MDF a benzinárak folyamatos emelkedése miatt azt javasolja, hogy az üzemanyagok esetében szűnjön meg a kettős adóztatás, s a jövedéki adó után ne kelljen áfát is fizetni, ezzel a benzin literenként 21, a gázolaj pedig 18 forinttal kerülne kevesebbe.

Juhász Zoltán szerint ezzel a lépéssel jelentős terheket vennének le az autótulajdonosok és a fuvarozók válláról, anélkül, hogy a döntés komolyabb bevételi kiesést okozna a költségvetésben: a jelenlegi árakkal számolva ez csupán 12 milliárdos kiesét jelentene. A Magyar Demokrata Fórum úgy véli, ötpárti egyeztetésre lenne szükség az ügyben, bíznak abban, hogy e lényeges kérdésben sikerül közös álláspontot kialakítaniuk.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!