Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.01. 06:10

Kézenfekvő és kézreálló megoldás

<p>A „klíma legyen vagy ventilátor” kérdés eldöntése nálunk nem okoz vitát: mindketten a nyitott ablakra szavazunk. Klímánk nincs, a ventilátor hangos, így marad a kézenfekvő megoldás. <strong>Száraz Ancsa jegyzete<strong></strong></strong></p>

Kézenfekvő és kézreálló: egy mozdulat az egész, nem kell felszerelni, beállítani, tisztítani – legfeljebb az ablakot lemosni időnként. Többlakiak vagyunk, és legyünk itthon vagy otthon, ha nyár, akkor nyitott ablakok.

Előbbi helyen az emeletek száma, utóbbin az erkély magassága a biztosítéka annak, hogy idegen betolakodókkal nem kell számolnunk, kivéve, ha az ilyenkor esedékes bogarakat nem vonjuk be ebbe a körbe. Halljuk a madarakat, eső után érezzük a friss föld illatát – első látásra talán giccsesnek tűnhet, és hogy az-e, lehet rajta vitatkozni, hatékonyságán azonban nem érdemes. És bár sokan áhítoznak rá, számos oka lehet, ha mégsem emellett döntenek.

Ekkor jön el a klímák és ventilátorok ideje, a léghűtőké, a mobilklímáké, sőt, az akkus klímáké, vagy a szekrény aljáról előszedett, legalább egy éve nem is látott ventilátoroké. Van, aki nem tud klíma nélkül élni, mások inkább vele nem, de igazából nem is módszeren van a hangsúly, sokkal inkább azon, hogy a hőségre készülni kell. Ki-ki a saját, jól bevált eszközeit veti be, de a lényeg ugyanaz: maradandó károsodások nélkül túlélni a kánikulát, sőt: élvezni végre a nyarat.

Kapcsolódó cikkek:

  • Októberig tart a nyár Szabolcs-Szatmár-Beregben
    A nagyon meleg napokon főként a szív- és érrendszeri betegségben, illetve a magas vérnyomásban szenvedőkre, valamint az idősekre kell ilyenkor a leginkább figyelni.
  • Hirtelen zuhé Nyíregyházán
    Volt, aki rutinosan esernyővel indult el otthonról, így nem lepte meg az eső, olyan is akadt aki, aki ernyő nélkül, megadva magát Szent Péter akaratának komótosan továbbsétált, valamint olyan, aki kabátja alá bújt az égi áldás elől...
  • Fákat tört ketté a vihar Nyíregyházán
    Hétfőn nap közben többször is átvonult Nyíregyháza fölött a viharzóna, hol esőt permetezve, hol pedig bőrig áztatva, délután pedig a fákat csavargatta

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!