Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.05. 13:52

Falunap Napkoron erdődi vendégekkel

<p>Napkor - Az asszonyok lelkes serege krumplis málét készített platón sütve, Mátyás apródjai részeges nyúlpaprikással rukkoltak elő.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Falunap Napkoron erdődi vendégekkel 2008.07.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Falunap_Napkoron_erd__337_di_vend_gekkel_20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Falunap Napkoron erdődi vendégekkel 2008.07.05." /></a></dia></p>

Lovak dobogása, majd motorok dübörgése verte fel szombat reggel a máskor oly csendes nyírségi kis település, Napkor utcáit. Ezek a szokatlan zajok már jelezték a helybelieknek, hogy különleges napra ébredtek. Különleges, hiszen második alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat a falunapot, amelyre meghívást kapott a testvértelepülés, a Partiumban található Erdőd küldöttsége is.
A falunap résztvevőit, valamint a határon túlról érkezett vendégeket dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere köszöntötte.

Külön kiemelte azt a tényt, hogy a Romániában a közelmúltban megrendezett helyhatósági választáson az erdődi emberek ismét Duma Ovidiut választották meg polgármesternek, így tovább folytatódhat zökkenőmentesen a jó néhány éve megkezdett együttműködés a két település között.

Mint Duma Ovidiu, Erdőd polgármestere később érdeklődésünkre elmondta, 44 fős delegációval jöttek el a napkori falunapra. Kulturális műsort is hoztak magukkal, a fiatalok német tánccal és moderntánccal készültek. A küldöttség tagjai között vannak képviselők, intézményvezetők, s a falunap jó alkalom arra is, hogy kötetlenül beszélgethessenek a testvértelepülés vezetőivel a további együttműködési lehetőségekről.

A vendégek egyébként a helybeliekkel együtt számos kulturális programot láthattak. Mint a házigazda polgármester a megnyitó beszédében elmondta, mivel az egész napos programban helybeli együttesek lépnek fel, így tulajdonképpen tükröt tartanak maguk elé, amelyben meglátszik kicsik és nagyok ügyessége, tehetsége. A sokszínű műsorban felléptek ugyanis óvodások, iskolások, s a településen működő civil együttesek is felléptek egy-egy produkcióval. Nemcsak a jókedvben, de az ételben sem volt hiány, hiszen volt főzőverseny is, amelyet a reneszánsz év jegyében rendeztek meg.

Az „asszonyok lelkes serege” pédául krumplis málét készített platón sütve, Mátyás apródjai pedig a részeges nyúlpaprikással rukkoltak elő. Az önkormányzat egy hatalmas nagy üstben főzött gulyást, amelyből minden helybeli és vendég fogyaszthatott.

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!