Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.04. 10:46

Elismerés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének

<p>Nyíregyháza - Kiemelkedő munkája elismeréseként oklevelet kapott a Szabolcs-Szatmár-Mereg megyei Esélyek Háza valamennyi főállású munkatársa június 28-án, az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat Zánkán megtartott találkozóján.</p>

Herczku Tünde irodavezető, Gáspár Erika és Németh Szabolcs munkatársak az elismerést Rauh Editesélyegyenlőségi szakállamtitkártól vehették át, az országban működő Esélyek Házai javaslata alapján.

A Szabolcs megyei Esélyek Háza idén működésének ötödik évét kezdte meg, többszáz együttműködő partner szervezettel, évente megújuló egyedi esélyegyenlőségi programmal, a hátrányos helyzetű csoportokkal és szervezetikkel elért eredményekkel a háta mögött. Az iroda külföldi meghívást is kapott Iserlohnba, 2009 tavaszán egy nemzetközi találkozóra.

Idei tervei között szerepel a korábban sikerrel megkezdett antidiszkriminációs tevékenység folytatása, a hátrányos helyzetű fiatalok újságírói képzésének megvalósítása, egy kistelepülési esélyegyenlőségi tervezésének támogatása.

A nyíregyházi Esélyek Háza szolgáltatásai 2008-ban is bővültek, meglévő jogi és álláskeresési tanácsadása mellett elindult a Kisebbségi Ombudsmani Hivatal és az Egyenlő Bánásmód Hatóság felé történő panaszközvetítés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!