Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.09. 14:41

Bezárul a piros ház kapuja Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Eldöntött tény, hogy sorompóval tiltják a a közeljövőben a piros házban "illetéktelenül" parkoló autósokat. Utánajártunk: miért, és azt is megkérdeztük, mit szólnak a lakók és a nem ott lakók. <dia width="900" height="700" alt="Bezárul a piros ház kapuja Nyíregyházán 2008.07.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bez_rul_a_piros_h_z_kapuja_Ny_regyh_z_n_200/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bezárul a piros ház kapuja Nyíregyházán 2008.07.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-piros-haz-sorompo-nyiregyhaza-parkolas_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A piros ház udvara mindig tele van, ez egyértelmű. Akár reggel megy az ember, akár délben, akár este: parkoló autók mindig vannak, és mindig sokan vannak.

- A piros ház udvarában való parkolással már korábban is gondok voltak - mondta Szokol Tibor, önkormányzati képviselő. Amióta a regionális szervezetek is igényt tartanak a parkolóhelyekre, valamint felépült a Korzó, nagy nyomás nehezedik erre a területre.

- Körülbelül 8-10 évvel ezelőtt már volt kísérlet a sorompó elhelyezésére, ám akkor ez nyűgössé vált, így megszüntették. Most a piros házban élő kérték, hogy miként a Zrínyi Ilona utcai sávház udvara zárttá vált, és csak az ott élők, dolgozók használhatják, legyen ez így az ő udvarukban is. A több mint 100 piros házban élő családnak ez bizony nagyon fontos kérdés: legyen hová beállniuk, ha hazaérnek. Mert gyakran előfordul, hogy a lakóknak akár 2-3 kört is kell tenniük, mire találnak szabad helyet: a saját házuk udvarán. Hiába ingynes egy órányi parkolás a Korzóban, mégis a felszínen keresik a helyet az emberek... Szorgalmazzuk a sorompó létrehozását, minél hamarabb - a lakók érdekében.

- Éppen a napokban történt egy felháborító eset - mondta Kovács Lászlóné, aki évtizedek óta a piros házban él. - Délután hazaérve nem találtam szabad parkolóhelyet, így kénytelen voltam megállni a zöld területen. Négy óra előtt öt percel álltam meg, és 16:02-kor már ott volt a piros csomag az autón, hogy tilosban állok. Mit csináltam volna? Itt élek, a parkolóhelyért pedig fizetek, mint mások: mégsem tudok megállni a házam előtt...Áldatlan állapot, ami itt uralkodik, megváltás lesz a sorompó.

Megkérdeztünk egy nem ott élő, éppen leparkoló fiatal hölgyet is: mi a véleménye a sorompóról. Bár nevét nem vállalta elmondta: Ő minden nap a piros ház udvarában parkol, mert ez a városközponthoz legközelebb lévő olyan terület, ahol az éves parkolóbérletével megállhat. A többi terület bérletmentes, és a mélygarázsban bérlettel nem lehet parkolni. Aki nem egy órán belül végez a dolgaival, annak sajnos pénzbe kerül a mélygarázsba való leállás. Hát hol parkoljon a jövőben?

Kapcsolódó cikkek:

- Vékony Katalin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!