Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.11. 06:07

Veszélyt jelzett a csengő

<p>Nyíregyháza - Három hosszú csengőjelzés szakította meg a csendet a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, az első tanórában. Így kezdődött az éves tűzriadó gyakorlat.</p>

Tanév végi tűzriadó gyakorlatot tartottunk a Kazinczy iskolában. Június 4-én három hosszú csengőjelzés szakította meg a csendet a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, az első tanórában. Maczinkóné Halász Erika tanító néni nyomta meg a riasztó gombját, így kezdődött az éves tűzriadó gyakorlat.

Szinte egyszerre nyíltak ki az osztálytermek ajtói, és fegyelmezetten, zárt rendben, a pedagógusok vezetésével megkezdődött az iskolaépületének szervezett és gyors elhagyása. A gyerekek viselkedésén látszott, hogy van gyakorlatuk ebben, tudják, veszély esetén nagyon fontos az épület elhagyása. Nem telt el kettő perc, és mindenki elhagyta az épületet, a tanárok pedig ellenőrizték a tanulói létszámot. A gyakorlaton az iskola valennyi pedagógusa és diákja részt vett, közel háromszázan voltunk.

Az osztályok pontosan követték a meghatározott útvonalakat a kivonulás alatt. A jól sikerült próbariadó néhány perc alatt lezajlott, így a tanulók nagy bánatára néhány perccel később folytatódhatott a tanítás.
Holes István tű. alezredes, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!