Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.03. 19:59

Szűréssel az egészségért, a megelőzésért Szakolyban

<p>Szakoly - Szakoly község lakosainak 2008.04.01-től már fizetnie kellene azért, hogy tüdőszűrésen vehessenek részt, hiszen csak azokon a területeken ingyenes, ahol 100 ezer emberből 25-nél tbc-s megbetegedésre bukkannak.</p>

A település lakosai azonban megszokták, hogy minden évben mobil tüdőszűrő berendezés kihelyezésével helyben megtörténik a tüdőszűrés.

Az Önkormányzat a betegségek megelőzése érdekében azonban fontosnak tartotta, hogy ebben az évben is legyen tüdőszűrés Szakolyban, ugyan úgy ingyenesen, mint a korábbi években, ezért megállapodást kötött Szűcs Gabriella polgármester a tüdőszűrést végző KFT-vel és 2008.05.23-án és 24- én két napra a településre került a mobil röntgengép.

A két nap alatt 903 fő jelent meg a Petőfi Sándor Művelődési Házban tüdőszűrésre, mely óriási leterheltséget jelentett a dolgozóknak, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani.

Nem csak tüdőszűrésen vehettek részt a lakosok, hanem ingyenes látásvizsgálton, vércukor szint mérésen, vérnyomás mérésen és az első napon légzésfunkció vizsgálaton. Az „Önkormányzat anyagi támogatása mellett nem sikerülhetett volna ilyen jól a községi egészségnap, ha a tüdőszűrő állomás munkatársai, Dr. Huszár Irma főorvos asszony, Dr. Baran Zoltán és Dr. Balla Zsolt háziorvosok, valamint az Önkormányzat dolgozói nem tettek meg volna mindent, hogy a két nap alatt a lehető leggördülékenyebben menjenek a vizsgálatok. Ezúton is köszönöm mindenkinek” – mondta Szűcs Gabriella polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!