Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.24. 14:47

Észtek vendégeskedtek Sényőn

<p>Sényő - A küldöttség tagjai a látogatás elején a helyi intézményekkel ismerkedtek, ellátogattak az általános iskolába, az óvodába, az idősek otthonába, ahol színes műsorokkal kedveskedtek nekik.</p>

Az észtországiPala községből 6 fős delegáció érkezett Sényőre a polgármester vezetésével június elején. Pehely Zoltán polgármester és dr. Kardos Csaba jegyző köszöntötték a testvértelepülésről érkezett vendégeket. A küldöttség tagjai a látogatás elején a helyi intézményekkel ismerkedtek, ellátogattak az általános iskolába, az óvodába, az idősek otthonába, ahol színes műsorokkal kedveskedtek nekik.

Megismerkedtek tovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye történetével, majd Nyíregyháza nevezetes épületeit járták végig. Ellátogattak Miskolc-Tapolcára, Sárospatakra, Egerbe, Tokajba, Budapestre a sényői kísérőik társaságában. A zárónapon ünnepélyes testületi ülés keretében elhangzott az észt és a magyarHimnusz, majd átadásra került a Sényőért Érdemérem.

A búcsúzkodás az éjszakába nyúlott, felváltva hangzottak el észt és magyar nóták, majd a hangulatos kerti mulatság zárásaként Jozsef Weinrauch magyar származású polgármester megköszönte a szívélyes vendéglátást. Elmondta, hogy a sényőiekben igaz barátokra találtak és ősszel szeretettel várják Pala községbe a helyi önkormányzat küldötteit – tájékoztatta szerkesztőségünket Ruska Józsefné.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!