Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.05. 20:27

Nyári hangulat a Mályváskertben Újfehértón

<p>Újfehértó - A Mályváskerti Tagintézmény diákjai tánccal, verssel, mesével búcsúztatták a 2007/2008-as tanévet. <dia width="900" height="700" alt="Nyári hangulat a Mályváskertben Újfehértón 2008.06.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ny_ri_hangulat_a_M_lyv_skertben__jfeh_rt_n_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nyári hangulat a Mályváskertben Újfehértón 2008.06.05." /></a></dia></p>

Kutyától a cowboy-ig, mazsorettől az esernyős táncig, 14 különböző produkcióval szórakoztatta az újfehértói Általános, Művészeti Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Mályváskerti Tagintézménye a 400 fős közönséget június 5-én.

A Zajti Ferenc Kulturális Központ színházterme előtt nagy volt a nyüzsgés – mozgás az előadás előtt egy órával is. Sorra érkeztek a gyerekek, szüleik, rokonaik és az érdeklődők.

A tagintézmény minden év végén, június elején megrendezi „Mályváskerti juniális” címmel, évbúcsúztató előadását. Az osztályok osztályfőnökeik vagy vállalkozó kedvű tanáraik vezetésével különböző stílusú produkciókkal készülnek. Az idén a 10 táncos, 3 prózai szám mellett, tradicionálisan sor került a végzős nyolcadikos osztályok búcsújára is tanáraiktól.

A jelenlévőket Váradi Sándorné tagintézmény – vezető köszöntötte. A sort a nagyhírű mazsorett csoport fellépése nyitotta, majd lufis, kendős, kalózos, forgós, kutyás, esernyős stb. táncok következtek. Mindezek közé becsempészve hallhattuk – többek között - a megye 2. helyezett prózamondóját, Sándor Mátét, aki „Első házasságáról” beszélt, tanulságként hangsúlyozva a végén: Nem szabad semmit elsietni.

A közönség lelkes tapssal, hangulatfokozó füttyel, alkalmasint nevetéssel díjazta a gyerekeket.

Pocsai Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!