Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.03. 12:56

Megújult a világháborús emlékmű Újfehértón

<p>Az ismeretlen katonát ábrázoló szobor lábánál kerül elhelyezésre az a Trianonra emlékeztető tábla, melyet ünnepélyes keretek közt fognak leleplezni.</p>

Az I. világháborúban elesett újfehértói hősi halottakra, valamint a történelmi Magyarországot hátrányosan érintő trianoni szerződésre emlékezik június 4-én 17 órától a felújított I. világháborús emlékművénél Újfehértó önkormányzata. Az ünnepségre megszépült az emlékmű.

Az emlékmű talapzatát megerősítették és márványborítást kapott. Az ismeretlen katonát ábrázoló szobor lábánál kerül elhelyezésre az a Trianonra emlékeztető tábla, melyet ünnepélyes keretek közt fognak leleplezni. A felújított emlékművet a Fő tér részeként a tisztelet és az emlékezés mementójaként adja át ismét a lakosoknak az önkormányzat. A méltó múltidézés jegyében az emlékmű hátlapja is megújult. Újfehértó I. világháborúban elesett katonáinak neveit tartalmazta a hátlap. Az eredeti névsort pontosítva, kibővítve helyezték vissza a hátlapot. A munkálatokat az „Újfehértó városért díj”-jal az idén, április 28-án kitüntetett Török József kőfaragó mester végezte.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!