Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.26. 13:31

Megalakult a Szociális Charta

<p>Nyíregyháza - Kirívó társadalmi különbségek jellemzik a magyar társadalmat, rendkívül alacsonyak a bérek, a jóléti rendszer neoliberális ihletésű, erőszakos leépítése érhető tetten, növekszik a szegénység, különösen pedig a gyermekszegénység.</p>

Nyíregyháza (KM – L. Gy.) – A Magyarországi Munkáspárt 2006 városi szervezete csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Sándor, a Magyar Antifasiszta Liga Ügyvezető Testületének tagja a hazai szélsőjobboldali erők – így a Magyar Gárda, a Nemzeti Őrsereg – térnyerésében a kormány felelősségét hangsúlyozta. Ezeknek a civilnek álcázott, de valójában paramilitáris alakulatoknak nincs semmiféle felhatalmazásuk rendészeti–karhatalmi tevékenységre. Szögezzük le: nincs külön cigánybűnözés, csak bűnözés van, amely visszaszorításában csak egy hatékonyabb rendőrség léphet fel. A szélsőjobboldal elleni társadalmi összefogás sürgető feladat – sommázta Varga Sándor.

Kiss Bálint, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke arról számolt be, hogy megalakult a Szociális Charta, az alapítók sorában található a Munkáspárt 2006, AMBAlapszervezet MSZP Debrecen, a Munkás Ifjúsági Közösségi Szervezet, a Fiatal Baloldali Unió és a Civil Parlament. Kirívó társadalmi különbségek jellemzik a magyar társadalmat, rendkívül alacsonyak a bérek és fizetések, a jóléti rendszer neoliberális ihletésű, erőszakos leépítése érhető tetten, növekszik a szegénység, különösen pedig a gyermekszegénység. A Szociális Charta aláírói mindezek ellen tiltakoznak és veszik fel a harcot – mondta Kiss Bálint.Szabó Lajos városi elnök pedig a Korzó Üzletház „Kongó”-jellegét ecsetelte.
-Lefler György-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!