Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.05. 18:56

Lovagok és udvarhölgyek a nyíregyházi Mustárházban

<p>Nyíregyháza - Reneszánsz év lévén igazságos Mátyás királyunk emlékére <br />a Mustárház udvarán (Szent István u. 20) reneszánsz lovagi torna, s vigasság lészen az Úr 2008. évében, az júniusának 6. napján...</p>

Kedves hírmondók, szeretett barátok! Reneszánsz év lévén igazságos Mátyás királyunk emlékére a Mustárház udvarán (Szent István u. 20) reneszánsz lovagi torna, s vigasság lészen az Úr 2008. évében, az júniusának 6. napján.

Az udvaron palota építtetik ezen eseményre, ahol 4-7 esztendős lovagok és hölgyeik tesznek időutazást a XVI. századba. 12.30 órától Kard és Oroszlán reneszánsz lovagi torna lesz, amit 13 órától Mátyás királyról szóló mondák és játékok, kézműves foglalkozások követnek, majd a reneszánsz tánctanulás kerül a figyelem középpontjába.

Ki ide eljövend, vándor vagy dalia, hölgyével e napon lesz min mulatnia. Törökök itala élénkíti kedvvel, mi pedig fogadjuk tiszta szeretettel – áll a Mustárház lovagjai és udvarhölgyei által küldött ötletes meghívóban.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!