Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.16. 16:33

Közlekedés az aratási időszakban

<p>Idén várhatóan július eleje és augusztus első hete között fogják megyénkben aratni a kalászos gabonaféléket. A közúti forgalomban résztvevő mezőgazdasági munkagépek közlekedésbiztonsági kockázatot is hordoznak.</p>

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Baleset-megelőzési Bizottság és a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.

A munkagépek vezetőinek figyelmét felhívjuk a KRESZ vonatkozó szabályainak betartására, mint például a túlméretes jármű útvonalengedélyének beszerzésére, a kellő jelzőrendszerek használatára, vagy az útra felhordott szennyeződés (sár, föld) eltávolítására.

Amennyiben a földterületet közút szeli ketté, a kombájn áthaladását célszerű jelzőőrrel biztosítani. A közlekedés többi résztvevőjének is a KRESZ szabályok fokozott betartását javasoljuk az aratási időszakban- a nagyméretű munkagépek előzése, kikerülése veszélyesebb manőver lehet. Az autósoktól kérjük ugyanakkor, hogy az utakon toleránsan viselkedjenek a munkájukat végző gépkezelőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!