Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.17. 06:14

Jogellenes a "záhonyi-cetli"?

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jogellenes a jelenleg is folytatott ellenőrzési gyakorlat az ukrán – magyar határon. Ezt közölte a sátoraljaújhelyi Rádió Aktív beadványára dr. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/jogellenes-a-zahonyi-cetli/cn/szon-news-km_01-20080616-061252">A teljes levélváltás letölthető: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Április 2-án kért a rádió szerkesztősége adatvédelmi vizsgálatot a vám és pénzügyőrség által határátlépéskor alkalmazott eljárás ügyében.

Mint ismert az ukrán-magyar határon  Tájékoztatót kell kitöltenie az autósnak, amelyben a többi között a jármű kilométeróra állását is kérik.

Ha nem tölti ki, akkor nem lépheti át a határt. Az ombudsman mai tájékoztatása szerint, az eljárás miatt már 2005-ben vizsgálódtak, de máig nem történt semmi. A Rádió Aktív beadványa miatt ismételt vizsgálatot folytattak le, amelyben megállapították, hogy a vám és pénzügyőrség eljárásának elve hibátlan, viszont jogszabályilag nem támogatott. Dr. Szabó Máté országgyűlési biztos közölte, a VPOP országos parancsnoka kezdeményezte a jogszabály módosítását a Pénzügyminisztériumnál.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!