Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.24. 15:07

Hajón érkezik Szabolcsra a korona

<p>Szabolcs - A Tiszán érkezik Szabolcsra a Szent Korona másolata, június 29-én Szent László király ünnepén ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással, íjászbemutatóval tisztelegnek királyunk emléke előtt.</p>

A korona reggel kilenc órakor érkezik a településre, s fogatokból, lovasokból és gyalogos hagyományőrzőkből álló díszkíséret fogadja. Dr. Németh Péter címzetes múzeumigazgató, Lakatos Dénes, a település polgármestere és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjét szabadtéri ökumenikus istentisztelet követ, majd a koronát átviszik a református templomba.

Fél tizenkettőkor megkoszorúzzák Szent László szobrát, s megnyitják a Szent Korona zarándoklatot. A nap folyamán, délután hat óráig minden érdeklődő megtekintheti a korona hiteles másolatát, s délután rendezik a Szent László Király Íjászainak Döntőjét is, miközben Béke Csaba lantművész produkcióját is megcsodálhatják az érdeklődők.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!