Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 16:58

Főhajtás a fejedelem előtt

<p>Nyíregyháza, Kassa - A Pszichotikusok Egyesülete a közelmúltban – Kellerné Marika elnökasszony szervezésében – kassai kiránuláson vett részt. Először a város legnagyobb műemlékét, a Szent Erzsébet dómot tekinthettük meg.</p>

A Pszichotikusok Egyesülete a közelmúltban – Kellerné Marika elnökasszony szervezésében – kassai kiránuláson vett részt. A történelmi város nevezetességeit dr. Szentirmay Márta idegenvezető előadásával ismerhettük meg.

Először a város legnagyobb műemlékét, a Szent Erzsébet dómot tekinthettük meg, amelyben többek között minden lényeges dolgot megtudhattunk II. Rákóczi Ferenc életéről. Dudits Andor szecessziós freskója alatti kriptában a fejedelem szarkofágja található, ahol édesanyjával, Zrínyi Ilonával nyugszik. Megilletődve álltunk a síremlékek előtt.

A csodálatos székesegyház megtekintése után a város főterén található nevezetességeket mutatta be a vezető. A rodostói ház egzotikus épületében is gyönyörködhettünk. A házban festmények, relikviák őrzik a fejedelem emlékét. A városban elidőzve, mindenhol a magyar történelem emlékeivel találkozhattunk. Maradandó élményben volt részünk.

Paliczné Nagy Ibolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!