Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.17. 14:13

Fényeslitkei fórumozónk véleménye

<p>Fényeslitke - A fényeslitkei késeléssel kapcsolatban írt levelet helybeli fórumozónk. Véleményében kifejti: községükben nincsenek ellentétek magyarok és romák között - bár ezt láttuk a helyszínen mi is.</p>

Fényeslitkei fórumozónk véleménye:

"Úgy veszem észre, hogy a média valamiféle világraszóló szenzációt keres itt Fényeslitkén. Talán valami "kontra Olaszliszkát", vagy rasszista felindulásból elkövetett fajgyűlölő gyilkosság nyomait. Ezeket akarják ráhúzni a szomorú történetre.

Nem erről van szó, csupán arról, hogy az alkohol és annak befolyása az emberi szervezetre sokkal nagyobb és kezelhetetlenebb problémát tud reánk zúdítani, mint gondolnánk! Ezen a településen a kissebbség lélekszáma nem éri el a 8%-ot! Békében megvagyunk egymés mellett. Nincs jellemző bűnözés sem a kissebbség, sem a 93%-ot kitevő magyarság részéről sem! Az un. őslakos romák velünk együtt jártak iskolába, együtt nőttünk fel és békében éljük életünket egymás mellett. Nem bántjuk egymást. És nem is szeretnénk, mégha ezt a külöféle, szenzációra éhes médiák olybár szeretnék is!

Azt hiszem, hogy a csekély nyilatkozatból kitűnik a békesség szándéka. Senki nem akarja a helyiek közül belemagyarázni azt, amit a kérdező riporterek szeretnének hallani. Fényeslitkén élők érdeke azt kívánja, hogy a településre érkező hírportálok is megértsék egyszer és mindenkorra, hogy csak egy szerencsétlen tragédia történt, ami egyedül csak az alkohol hatására fogható!

Elmondta már mind a két oldal, hogy nem vagyunk egymásnak ellenségei és nem is akarunk azzá válni! Természetesen mindig vannak kivételek, de ez mindig és mind a két oldalra vonatkozik! Az esetet úgy kell értelmezni, hogy tragikus körülmények között meghalt egy ember, egy 14 éves gyerek, egy élet tűnt el közülünk! A halál mindig szomorú dolgokat hoz, főleg az elhunyt családtagjai körében. Mikor ezen sorokat írom 2172 ember nézte meg a videót, de én vagyok az első aki, hozzászól! Talán azért van ez mert nem tudnak az emberek az ilyen banális halálhoz írni kommenteket! De nem is kell. Arra kérjük a tisztelt idegeneket, hogy hagyjanak békén kérdéseikkel bennünket és hagyják békén ezt a szegény családot a gyászukban! Szenzáció már nem lesz! Tragédia van, egy szomorú tragédia! A tragédia sebei pedig csak akkor fognak tudni begyógyulni, ha azt nem szaggatják fel naponta és folyamatosan! Köszönjük!" - írta fényeslitkei hozzászólónk.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!