Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.03. 14:18

Csekkel (is) üdül a magyar

<p>Nyíregyháza - A megyében 3609 szociálisan hátrányos helyzetű ember kapott átlagosan 40 ezer forint értákű üdülési csekket az idén.</p>

- A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az idei évben négy célcsoportot célzott meg: az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat, a fogyatékossággal élő személyeket, a legalább két gyermeket nevelő munkavállalókat és a szakiskolai tanulókat – hangzott el kedden az alapítvány sajtótájékoztatóján.

– Összesen 3609 fő, mitegy 125 millió forint értékben kapott támogatást üdülési csekk formájában a megyében. A családok támogatottsága a tavalyi évhez képest nagyot emelkedett 123–ról 1540 főre, ez 45 millió forintot jelent – mondta el Bodor Mihályné, az alapítvány tanácsadója. A szakiskolások támogatása újkeletű, idén 72 tanuló kapott csekket 1.8 millió forint értékben.

– Szeretnénk minél jobban tudatosítani a közéletben, hogy a munkáltató a közeli hozzátartozónak is vásárolhat üdülési csekket, nemcsak a munkavállalónak – hangzott el a tájékoztatón. – Ez a lehetőség fennáll a már nyugdíjas, volt munkavállalóknál, illetve közeli hozzátartozójánál, de rajtuk kívül gazdálkodók, szövetkezetek számára is elérhető ez a szolgáltatás, és szakiskolai tanulók, egyetemi hallgatók is bekerültek a kedvezményezettek körébe, utóbbiaknak a munkáltatónál eltöltött gyakorlati idejük után járhat – mondta a tanácsadó.

Országosan nagyjából 8000, a megyében jelenleg 192 elfogadóhely 27 típusú ellátást nyújt a csekk használójának, de egyes helyeken ezen felüli kedvezmények is igénybe vehetők, valamint hónapról–hónapra bővül a szolgáltatások köre is.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!