Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 06:02

Postaládánkból: A főváros kincsei

<p>Mátészalka, Budapest - A mátészalkai Holdsugár Nyugdíjas Egyesület április elsején egész napos kirándulást szervezett Budapestre. A programok között szerepelt a Parlament megtekintése - írja levelében Heizer György elnök.</p>

A programok között szerepelt a Parlament megtekintése. Az Országház bejáratánál területünk országgyűlési képviselője, Kárpáti Tibor várt bennünket. Belső sétánk során megismerkedtünk az épület különlegességeivel, jó volt közelről látni a koronázási ékszereket és a parlamenti munkát. Utunk a parlamenti kávézóba vezetett, majd elsétáltunk a Duna-partra, ahol csodálatos panoráma tárult elénk. Felejthetetlen élményben volt része a közel félszáz résztvevőnek.

Városnéző sétánk következő állomása a budai Várnegyed volt, ahol lenyűgözött bennünket a Mátyás-templom, a Budavári-Palota, a Halászbástya és a Sándor-Palota. Csodálattal szemléltük a monumentális Millenniumi emlékművet és hosszasan elidőztünk a nemzeti emlékhellyé nyilvánított Hősök emlékköve mellett. A hazaúton felcsendültek a legkedvesebb népdalok, jó volt hallani állandó „nótafánk”, Somogyi Lajos csengő hangját. Kellemes hangulatban, élményekben gazdagon tértünk haza Mátészalkára.
Heizer György elnök

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!