Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.06. 10:11

Mesékkel versenyeznek Máriapócson

<p>Máriapócs - A határon túlról, Romániából is érkeznek gyermekek, hogy bebizonyítsák: ők is nagyon szeretik mondani a magyar népmeséket.</p>

Régi hagyomány már a máriapócsi általános iskolában, hogy mesemondóversenyt rendeznek az alsó tagozatos diákok számára. Az idei verseny Túl az Operencián... címmel május 8-án 14 órakor kezdődi. Mivel a máriapócsi oktatási intézmény a Bátori Iskolaszövetség tagja, elsősorban onnan érkeznek majd ifjú versenyzők a nemes vetélkedésre, de várnak indulókat az 1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok kategóriájába is többek között Baktalórántházáról, Levelekről, Apagyról, Nyírlugosról.

Valószínűleg a határon túlról, Romániából is érkeznek gyermekek, hogy bebizonyítsák: ők is nagyon szeretik mondani a magyar népmeséket. A szervezők nyitottak, még ma is fogadnak el jelentkezést. Az érdeklődők az 554-015-ös telefonszámon kérhetnek további információkat.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!