Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.29. 14:44

Légiharc Tiszalök fölött

<p>Tiszalök - Az ősi üdülő tulajdonosai igen tiszteletre méltó gesztust tettek, ugyanis 100 ezer forinttal támogatták a szúnyogirtás költségeit, sőt a földi védekezés ismétlését szorgalmazva újabb összeget gyűjtöttek össze.</p>

Az idei év első csatáját megnyerte a tiszalöki önkormányzat a szúnyogok ellen, 275 hektár légi permetezést végeztek el a szakemberek. Nagyon várta már a város lakossága a sárga repülőt, ugyanis két hete már tűrhetetlenné vált a vérszívók szemtelensége.

Azért, hogy hatékonyabb legyen a védekezés, 100 hektáron földi füstöléses irtást is végrehajtottak Sós Ferenc munkavezető útmutatása alapján. Az irtás költségei 725 ezer forintba kerültek. Az ősi üdülő tulajdonosai igen tiszteletre méltó gesztust tettek, ugyanis 100 ezer forinttal támogatták a szúnyogirtás költségeit, sőt a földi védekezés ismétlését szorgalmazva újabb összeget gyűjtöttek össze Szabó István kezdeményezésére. Az időjárás fogja meghatározni, mikor kell az újabb csatát megvívni – tájékoztatta lapunkat Zrinszki istván.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!