Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 14:04

Két évtizedet idéztek Csengerben

<p>Csenger - A csengeri lelkészházaspár, Bartha Gyula és felesége, Bartháné Szántó Ágnes a napokban istentiszteletre indult, s nem sejtették, hogy ünnepségre érkeznek. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ket-evtizedet-ideztek/cn/szon-news-km_01-20080508-014447"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Meglepetésként érte Bartha Gyulacsengeri református esperest és feleségét, Bartháné Szántó Ágnes nagytiszteletű asszonyt, hogy a hívek, barátok, lelkésztársak és a város vezetése a napokban köszöntötte őket csengeri szolgálatuk 20. évfordulója alkalmából.
Az ünnepi hálaadó istentiszteletenOláh István, a debreceni nagytemplom beosztott lelkésze, az esperes veje hirdett igét.
Az istentiszteleten a Bartha házaspár magánemberként aranyozott úrvacsorai kelyhet és kenyérosztó tálat adományozott a közösségnek, nem számítva az ő ünneplésükre összesereglett sokaságra.

Köszönet rímekben

A köszönetnyilvánítást az ötletgazda, Koroknay Árpád, volt gondnok vezette fel, aki lelkészével 15 évig dolgozott együtt. Ezt követően Apáti György, Csenger polgármestere kért szót, aki hosszan emlékezett a közös útra, amit együtt jártak be az esperessel, a baráttal, az önkormányzati képviselővel, melynek eredményei a Makovecz-épületek, a település töretlen fejlődése és a várossá válás. Kérte, hogy a lelkész a jövőben is vállaljon hasonló odaadással szerepet a közéletben.
A Bartha Gyula kezdeményezésére létrehozott Méliusz Református Idősek Otthona lakói nevében Czérna Erika, intézményvezető és Hupek Pálné erre a napra írt költeménnyel köszönték meg az intézményt.
Az általános iskolások és a már lekonfirmáltak Győri Zsuzsa, beosztott lelkész és Tári Editsegédlelkész közreműködésével énekes-verses műsorral köszöntötték a házaspárt.

A köszöntést Lengyel József, helyi római katolikus és dr. Papp Tibor, görög katolikus parókusok folytatták, s végezetül a református egyház jelenlegi gondnoka, Balogh György, nyugalmazott pedagógus köszönte meg a közös húsz esztendő áldásait, átnyújtva a gyülekezet ajándékát: az esperes gyermekkorát idéző életképet ábrázoló festményt.

Alázat és önfeláldozás

– A hívek, a barátok, a városvezetés elismerését, szeretetét látva azt

gondoljuk, jó dolog lelkipásztornak lenni Csengerben. De ehhez

alázat, önzetlen szeretet, önfeláldozás szükséges, ami a Bartha

lelkipásztor-házaspár lelkében maximálisan benne él – fogalmazott köszöntőjében

Kazamér Tibor, a helyi Petőfi Sándor ÁMK igazgatója.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!