Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.30. 17:55

Köszönet az ápolóknak az Ápolók Nemzetközi Napján Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Immár 17. alkalommal részesítette anyagi és erkölcsi elismerésben a Jósa András Oktató Kórház vezetése azokat az ápolói hivatásukat magas színvonalon végző dolgozóit, akik elhivatottan, példaértékű hozzáállással szolgálják a betegek gyógyulását.</p>

Ebből az alkalomból 20 dolgozó vehetett át elismerő oklevelet az Ápolók Nemzetközi Napja keretében megtartott pénteki ünnepségen. Dr. Pikó Károly, az intézmény főigazgatója munkatársait köszöntve elmondta: a ma dolgozók már nem csak ápolnak, hanem egy nagyon komoly szakmai felelősséggel, iskolázottsággal, s nem utolsósorban szívvel, lélekkel végzik a munkájukat.

– Nem tudom, hogy hol a határ az ápolói munka megbecsülésében, illetve meg nem becsülésében, hiszen évről – évre a rosszabb helyzetben van az egészségügy. Elvárunk tőlük képzettséget, elvárjuk a három műszakot, elvárjuk az empátiát, ennek ellenére még sincsenek kellően megbecsülve, megfizetve, és csodálkozunk, hogy ma is hiányoznak a segítő kezek az egészségügyből – mondta dr. Pikó Károly.

Oklevél és pénzjutalom

„Az ápoló legyen józan, becsületes, megvesztegethetetlen, legyen igazmondó és megbízható, tapintatos...” – Florence Nightingale, a betegápolás múlt századi úttörőjének szavaival köszönte meg Jakabné Harcsa Erzsébet ápolási igazgató munkatársainak eddigi tevékenységüket.

– Az ápolók ünnepén megköszönjük hangosan és nyíltan azt az áldozatos munkát kórházunk összes betegápolójának, akik ezt a hivatást választották, és kitartottak évtizedeken át a mai napig ezen a pályán. Manapság nem kevesebb a kiszolgáltatott, segítséget igénylő beteg ember, aki semmi másra nem vágyik, csak egy lehetőleg kedves mosolyú nővérre, aki fogja a kezét, s szóljon hozzá biztatóan – hangsúlyozta az ápolási igazgató.

A kórházban 1991–től ünneplik meg Nightingale születésnapját, ekkor adják át az elismerő oklevelet, mellé 25 ezer forintos anyagi juttatást kaptak a díjazottak, akik között szép számmal vannak olyanok, akik harmadik évtizede dolgoznak nővérként. Az eseményen az intézmény dolgozói is kifejezhették véleményüket: az elégedettségi felmérésen két korházi osztály, a posztoperatív őrző és a központi műtő dolgozói is anyagi elismerésben részesültek.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!