Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.25. 22:50

Kecskefogó verseny és csinos mazsorettek Nyírszőlősön

<p>Nyírszőlős, Harangod - Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének 35. évfordulóját több napos rendezvénysorozattal – szombaton a Szabolcs Néptánc Együttes díszelőadásával, vasárnap egész napos majálissal – ünnepelték meg a Kollégium úti sportpályán. <dia width="900" height="700" alt="Kecskefogó verseny és csinos mazsorettek Nyírszőlősön 2008.05.25."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kecskefog__verseny__s_csinos_mazsorettek_Ny/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kecskefogó verseny és csinos mazsorettek Nyírszőlősön 2008.05.25." /></a></dia></p>

A babgulyás, paprikáskrumpli, csülökpörkölt, puliszka, töltött káposzta és lapcsánka mellett jól megfért a palacsinta, a csöröge és a nap főszereplőjeként tündöklő méz szombaton Harangodon, az Akácvirágzás, Nyírségi Ízek Fesztiválja és a Méz Ünnepén. A színpadon cigánytáncot, hagyományőrző lakodalmast, fiatalok és örök fiatalok előadást láthatta a közönség.

Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének 35. évfordulóját több napos rendezvénysorozattal – szombaton a Szabolcs Néptánc Együttes díszelőadásával, vasárnap egész napos majálissal – ünnepelték meg. A Kollégium úti sportpályán fogathajtó bajnokságot, főzőversenyt és kecskefogó versenyt hirdettek, az óvodásoktól kezdve a nagymamákig minden korosztály képviseltette magát a színpadon. Az estet Apostol koncert és tűzijáték zárta.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!