Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.13. 15:42

Ismét várja a látogatókat a nyíregyházi Jósa András múzeum

<p>Nyíregyháza - Befejeződött a Jósa András Múzeum 2006. szeptembere óta tartó felújítása, a rekonstrukció több, mint 320 millió forintba került.</p>

A felújítást az tette különösen nehézzé, hogy az építkezés közben a múzeum gyűjteményeit folyamatosan költöztetni kellett – hangzott el a rekonstrukció kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Dám László, megyei múzeumigazgató is nagy jelentőségűnek nevezte a felújítást, mely nyomán számos értékes kiállítás válik elérhetővé az érdeklődők számára. Két különleges kiállítás nyitja a múzeum életének új korszakát: a Dürer és kortársai című kiállítás, illetve egy ritka műkincseket rejtő, nyíregyházi származású család hagyatéka: a Kovács- Péchy gyűjtemény állandó kiállítása. A felújítás nyomán egy XXI. századi állandó kiállítás létrehozására nyílik lehetőség, a most kialakított trezor teremben kapnak helyet az aranyleletek, de lesz régészeti állandó kiállítás is. A múzeum ünnepélyes nyitását május 16-án rendezik.

- Száraz Ancsa - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!