Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.23. 14:03

Harmadik helyet köszönhetnek Macbethnek a nyíregyházi diákok

<p>Nyíregyháza - Remélik, jövőre egy új darabbal, megannyi próbával még feljebb tudják tornázni magukat a dobogó fokain az angol nyelvű drámacsoport tagjai.</p>

Az idén XVII. alkalommal rendezték meg Solymáron az Országos Angol Nyelvű Drámafesztivált, amelyen a nyíregyháziArany János Gimnázium drámásai is részt vettek, ezúttal immár harmadik alkalommal. Az országos rendezvényen kiemelkedő eredményt ért el a társulat a színvonalas műsorával.

Iskolánk minden évben lehetőséget biztosít a versenyen való részvételre, csapatunk az évek alatt összekovácsolódott, ennek is köszönhetjük a kiváló szereplést – tájékoztatta szerkesztőségünketNácán Gitta. – Angol nyelvtanárunk, Medvéné Kendi Tímea tanárnő támogatása mellett egy drámatanár, Geoffrey Hardcastle is közreműködött céljaink megvalósításában, neki köszönhetjük életre kelt forgatókönyvünket: a „Something Wicked This Way Comes” című darabot választottuk, amely ShakespeareMacbethjének modern kori változata pisztollyal, mobiltelefonnal, üzletemberekkel és alkoholista boszorkányokkal...A próbáink októbertől heti 2-3 alkalommal kitartó munkával teltek, ahol egy jóhangulatú társaság hétről-hétre együtt próbálta kijárni a színészet nagy iskoláját. Ötletekben, tehetségben nem szenvedtünk hiányt, ezt bizonyítják díjaink is : Farkas Klaudia a női különdíjat, Morvai Bence a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

Nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül a drámások, az idén már magabiztosan, rutinos versenyzőként szerepeltek a fesztiválon. Tavaly elmaradt a megérdemelt második forduló, „a gála” , áprilisban azonban a sikeresen teljesített első hat helyezett újra összemérhette tudását. Az Arany János Gimnázium diákjai harmadikként jutottak tovább a gálára. A kemény, kitartó munka megérdemelt jutalmaként könyvelhették el ezt az igen szép helyezést az országos drámafesztiválon.

– A kezdeti térdremegés és izgalmak után ujjongva, örömökben és sikerekben gazdagon zártuk az idei évünket, a munka meghozta gyümölcsét. A színjátszás angol nyelven igazi kihívás, sok gyakorlással és koncentrálással lehet igazán szép eredményeket elérni. Reméljük, jövőre egy új darabbal, megannyi próbával még feljebb tudjuk tornázni magunkat a dobogó fokain. Rengeteg új kitűzött cél és gondolat született, amelyeket csak tovább erősítenek a sikeres emlékek és élmények – mondta befejezésül Nácán Gitta.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!