Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.13. 13:20

Elsőáldozók Újfehértón

<p>Újfehértó - Az elsőáldozókat Linzenbold József plébános, Ballai Attiláné, Makara Lászlóné, Kristóf Józsefné, Gyulai István és Anka Júlia hitoktatók készítették fel.</p>

Huszonöt gyermek volt elsőáldozó pünkösdhétfőn az újfehértói római katolikus templomban. „Szép és nehéz út volt az, melyet bejártunk az elsőáldozó gyermekekkel!”– kezdte Linzenbold József, a templom plébánosa.

A fiatalok jól felkészültek, megszentelték a vasárnapokat, és a hittan órákon is szívesen vettek részt. A hétköznapokon tartott különböző szertartásokon is ott voltak.– „Vannak olyan szülők, akik azt hiszik, hogy a gyermekük elérte a csúcsot, mert elsőáldozó lett. Ez viszont nem így van! Ez az első, a legelső áldozásuk, ez egy kezdet!”– mondta a plébános. Az áldozás szentségében először részt vevő kisfiúk és kislányok a szentmise keretében megígérték, hogy vasárnaponként templomba fognak járni, és rendszeresen imádkoznak. Az elsőáldozókat Linzenbold József plébános, Ballai Attiláné, Makara Lászlóné, Kristóf Józsefné, Gyulai István és Anka Júlia hitoktatók készítették fel – tájékoztatta portálunkat Tóth Margit.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!