Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.06. 11:25

Diáknapi mulatságok a Szent Lászlóban Kisvárdán

<p>Kisvárda - Ezúttal is számos színes programot kínált a középiskola hagyományos rendezvénye. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/diaknapi-mulatsagok-a-szent-laszloban/cn/szon-news-km_01-20080506-104320"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Már több éves hagyománnyal büszkélkedhet Kisvárdán a Szent László Szakközépiskola diáknapja. Az idei alkalommal is színes programmal rukkoltak ki a tanoda diákjai. A nap nyitásaként Rozinka Balázs igazgató nyitotta meg, majd Mosolygó Béla görög katolikus esperes áldotta és szentelte meg Szabados István fafaragó, grafikus, művésztanár Szent László, a lovagkirály című grafikai sorozatának kiállítását az iskola kápolnájának és a könyvtárnak folyosóján.

Ezután kezdődtek az évfolyamok közötti vetélkedők, volt Ki mit tud?, gyöngyfűzés, fodrász- és sminkverseny, s természetesen ezúttal sem maradt el a szabadtéri főzőverseny, amelynek keretében mintegy kéttucatnyi főzőhelyen készültek a sültek és a bográcsokban rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek.

A hagyományos tűzoltó-bemutató után sokan pattantak nyeregbe, vagy éppen ültek bakra, hogy két lovaskocsival városközponti kocsikázáson vegyenek részt a Szeregnyi testvérek, György és János, valamint Nagy György és az ő lovaik, fogataik jóvoltából.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!