Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 17:55

Blogot írnak a képviselők Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Hétfőn ismét randevúztak a képviselőtestület tagjai az önkormányzat ülésén.Csabai Lászlóné polgármester említést tett a Megye 7 csodája címet viselő játékunkról. Elégedett a végeredménnyel.</p>

A viták előtt a két közgyűlés között történtekről hallgathattak beszámolót a testületi tagok. E napirendi pont részeként Csabai Lászlóné polgármester említést tett a Megye 7 csodája címet viselő játékunkról. Elégedett a végeredménnyel - a legtöbb voksot a Nyíregyházi Állatpark kapta - s ez egyben azt is jelzi, nemcsak a városunkban, de a megyében élők is magukénak érzik és kedvelik az állatparkot.

Vinnai Győző (Fidesz) arról számolt be, több névtelen levelet kapott az elmúlt hetekben, melyben a Nyírtávhővel kapcsolatban fogalmaznak meg gondolatokat.
- Lehet, hogy légből kapott információk vannak ebben, de a végére csak úgy tehetünk pontot, ha kivizsgáljuk ezeket - javasolta.

A gyermekjóléti ellátásokkal kapcsolatos napirend tárgyalásánál Szilassy Géza (Fidesz) kért szót. Elmondta, a város több tízmilliót költ a gyermekek támogatására, de ezek a pénzek nem biztos, hogy eljutnak a rászoruló gyerekekhez. A beszámoló korrekt, mert rámutat a romló tendenciákra, a gyermekszegénységre, az éhezésre. Deme Dóra, a szociális iroda vezetője kiemelte a pénzbeli ellátásokkal kapcsolatban egyetért Szilassy úrral, s már most is a támogatások nagy részét célzottan adják, étkezésre vagy tankönyvre. Jónak tartanám azt a javaslatot, hogy a fennmaradó részt is célzottan adjuk a rászorulóknak.

Vinnai Győző a Városkép Kht. beszámolója kapcsán több kérdést is felvetett. Ezek egyike a kiegyensúlyozottság kérdése volt. A képviselő elmondta szívesen megjelennének a város lapjában, ha interjút készítenének velük, a Nyílt tér című műsorban viszont a műsorvezető elfogódottsága miatt továbbra sem kívánnak szerepelni. Diczkó József a Városkép Kht. ügyvezetője a kérdésekre válaszolva elmondta, továbbra is fontos számukra az egyensúly megteremtése, s kéri, a képviselők használják ki a honlapjukon a blog (internetes napló) adta lehetőséget, amelyben tetszőleges terjedelemben kifejthetik álláspontjukat. A vita után a testület elfogadta a beszámolót.

A Sóstó Gyógyfürdők Zrt. tevékenységéről hosszú vitát folytattak a képviselők. Belus Tamás kiemelte tudatos munkával biztosan sikerül meghaladni az eddig csúcsnak számító látogatószámot a fürdőkben. A turizmus viszont olyan termék, hogy nem lehet raktározni, az idő múlásával értékét veszti, nem hoz bevételt.
Marinka Viktor (Fidesz) szerint az a legfontosabb hogy egy országos szállodalánc ide települjön. Amikor megépült az élményfürdő akkor kellett volna ezt kezdeményezni. A jegyárak kérdésében Belus úr elzárkózott attól, hogy a nyíregyháziaknak kedvezményt adjanak. Egerben az élményfürdőben főszezonban is van jegy a helyieknek és a turistáknak. Hétfőtől péntekig kínálhatnánk kedvezőbb árakat a helyieknek. Talán több embert tudnánk becsábítani - javasolta.

Nagy László alpolgármester szerint nem olyan tragikus a fürdő helyzete tavaly a társaság jobb eredménnyel zárt mint annak előtte.
- Marinka Viktor kimondta, egy szálloda nem fogja megoldani a problémát- hangsúlyozta.

Csabai Lászlóné türelemre intett. A kedvezményekkel kapcsolatban elmondta, a többi nagyvároshoz hasonlóan mi is adunk kedvezményt. Csak nálunk a gyerekek a kedvezményezettek. Olyan hogy mindenkinek adunk, lehetetlen, mert a bevételt meg kell tartani. Szerintem jól döntöttünk, hogy a gyerekeket támogatjuk. Ez bárhol felvállalható.

Belus Tamás a napirendről szóló vita végén kissé lehűtötte a kedélyeket.
- A szállodaláncok képviselői idejöttek, megnézték, és nem látták reálisnak befektetni nálunk. Az aki használja a fürdőinket, annak kell, hogy kedvezményt adjunk.

A testület elfogadta a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. tavalyi üzleti jelentését egy órás vita után.

Kapcsolódó cikkek:

Megtaláltuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 7 csodáját
Ön szerint melyik az a természeti vagy épített érték, műemlék, vagy műemlék együttes, egységes településrész, vagy egyedi exkluzív látványosság, mely érdemes erre a címre?

Rendkívüli közgyűlés Nyíregyházán
Rendkívüli közgyűlést tart ma délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közgyűlése, a képviselők a tervek szerint három napirendről tárgyalnak.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!