Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.14. 06:17

Az utcán is internetezhetnek Nyírcsászáriban

<p>Nyírcsászári - LEADER-program segíti a kiemelten kezelt turizmusfejlesztést Nyírcsászáriban. Internet-terminált helyeztek ki turisztikai-információs céllal Nyírcsászáriban. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/az-utcan-is-internetezhetnek/cn/szon-news-km_01-20080513-020439"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

– A megvalósításra Nyírgyulaj önkormányzatával közösen nyertünk pályázati támogatást, mintegy 5,2 millió forint értékben – tájékoztatott Fodor Zsolt, Nyírcsászári polgármestere, s elmondta: a berendezés segítségével hét LEADER-településNyírcsászári, Nyírderzs, Nyírgyulaj, Kisléta, Máriapócs, Pócspetri és Hodász – turisztikai értékeiről kaphat információt az érdeklődő, aki számára nyitott internet-pontot is jelent a multimédiás eszköz.

Ide kapcsolódva említhető a település legutóbbi beruházása, a szélessávú internet és kábeltelevíziós hálózat kiépítése is. A környékbeli településekkel – Nyírgyulaj, Kántorjánosi, Ófehértó – társulva, szintén pályázati úton nyert összegből teljesülhetett a lakossági régi vágya. A használatbavételi engedélyt a közelmúltban megkapták az önkormányzatok, s mintegy másfél ezer háztartásban már használják is a szolgáltatást a helyiek.

Megjelölt értékek

A korábban említett turisztikai célokhoz igazodva nagyméretű falutérképet helyeztek el a településen, amelyen az intézményeket és a helyi látnivalókat jelölték meg. Az említett térképen túl utcanévtáblákat helyeztek el a községben, s a programban gesztorként részt vevő Hodászon, valamint Nyírgyulajban is.

Mint Fodor Zsolt tájékoztatásából kitűnt: nagy hangsúlyt helyeznek a turizmus fejlesztésére. Ennek megfelelően a lehetőségekhez mérten szépítik a település arculatát, most éppen központi park kialakításán dolgoznak, s ide vonatkozóan említhető többek között a pályázati támogatással – Hodásszal és Nyírderzzsel közösen – megvalósuló ünnepi díszkivilágítás.

Fontos a sport is

Szintén LEADER-támogatással sport- és művészeti tábor ad tartalmas

kikapcsolódási lehetőséget a helyi általános iskola tanulóinak. Mint Fodor

Zsolt ide kapcsolódva említette, a település sportegyesülete 1 millió

forint értékben szerzett be sporteszközöket az elmúlt időszakban.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!