Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 12:33

Városvita: nyíregyházi Korzó hajléktalanokkal

<p>Nyíregyháza - Tudom, hogy a jelenlegi körülmények között nincs igazi megoldás, azonban ahogy a világ számos pontján eltüntetik a turista-riasztó fazonokat, úgy az önkormányzatnak is tennie kell valamit.</p>

Szerény vigasz, de jólesik a Korzó esetében - mind a bevásárló központ, mind a megújult Dózsa György utca - , hogy jómagam kezdettől a megvalósítás pártján voltam.

Ami a lényeg: igazán szép a korzó, akár száz évre meghatározza a keveredő építészeti stílusokkal a városképről alkotott képzetünket. Egyelőre nem volt annyi időm, hogy ücsörögjek az új köztéri padokon, élvezzem a nyüzsgő városközpont látványát. Ám azt már szomorúan kell megállapítanom, hogy a fene nagy jogállamban a züllött kinézetű hajléktalanok megjelenése "emeli" a Korzó fényét.
Tudom, hogy a jelenlegi körülmények között nincs igazi megoldás, azonban ahogy a világ számos pontján eltüntetik a turista-riasztó fazonokat, úgy az önkormányzatnak is tennie kell valamit, mert hovatovább a kérdés: én az adóforintjaimmal hozzájárulok a város fejlődéséhez, míg a másik igyekszik minél előbb lelakni, tönkretenni az új értékeket, miközben valahol a csendes többség pénzéből gondoskodnak a sajnos bizony nem teljesen önhibájuk nélküli hajléktalanokról.
A Korzó érdekében mondom: vagy ők, vagy mi. Az önkormányzatnak fel van adva a lecke. Biztosan vannak az országban, Európában olyan, Nyíregyháza méretű városok, amelyeknél nem az út melletti kéregetés a trendi, hogy másról már ne is beszéljek - summázta véleményét dr. Lányi Botond.

Kapcsolódó cikkek:

  • Parkolás Nyíregyháza új belvárosában
    Nyíregyháza belvárosának rekonstrukciója után bizony újra "meg kell tanulni", hol és hogyan parkolhatunk a belvárosban.  

  • Az ördög a nyíregyházi Korzónál sem alszik
    Több olvasónk is panaszkodott a Korzó Üzletház első napján tapasztalt közlekedési káoszról. A Vay Ádám körútnál megrekedtek az autók, egy szirénázó mentőkocsi is némi veszteglésre kényszerült a hatalmas autós forgalom miatt.

  • Megkérdeztük a vásárlókat, hogy tetszik a nyíregyházi Korzó?
    Szerdán hivatalosan is megnyílt a Korzó üzletház Nyíregyházán. Megkérdeztük a vásárlókat, hogy tetszik nekik az új bevásárlóközpont

  • Kedden átadták a nyíregyházi sétálót
    Új ruhát öltött a megyeszékhely belvárosa: 2006 őszén kezdődtek meg a munkálatok a Jókai téren, az alapkőletételre tavaly februárban került sor, kedden délután pedig ünnepélyes keretek között adták át a város új sétálóutcáját és a Korzó Bevásárló és Szórakoztató központot.

  • Turistariogató belváros
    Ha vendégeim érkeznek, a legritkább esetben mutogatom nekik fényes nappal a belvárost. Pedig lokálpatrióta lennék, és büszke vagyok a Kossuth tér minden egyes virágára, patinás épületeire, szobraira.   


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!