Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.03. 12:05

Városvita a parkolásról: A sírótól el kell venni...

<p>Mátészalka - Mátészalka belvárosának több utcájában nem kell fizetni a parkolásért, a lakók tudják – írta a Városvita fórum mátészalkai levelezője.</p>

– Izgalmasnak tudom mondani a mátészalkai parkolási helyzetet – vélekedett a fórum tagja, s így folytatta: – A belvárosban fizetni kell a parkírozásért, és ezzel nincs is baj, ez ellen nem lehet kifogása senkinek. Minden nagyobb városban ez a bevett szokás.

Az ellen emelem fel a hangom, hogy a parkolóőröket nem lehet, sőt, lehetetlen megtalálni. Tán kevesen vannak és nem bírják bejárni a területet vagy más az oka, nem az én pompetenciám eldönteni.

Azt viszont szóvá kell tenni, ha keresem-keresem, nem találom, belépek az egyirányú utcán egy üzletbe és mikor kijövök, már rajta a cetli az autómon. Akkor mégiscsak van parkolóőr, csak pihenget valahol, egy kapualjban, vagy máshol és miután kilesett, lecsap. Az önkormányzat próbálkozik, látom, több üzletben lehet parkolócédulát venni. De azt javaslom, a parkolóőrökre is figyeljenek oda.

Divatból kritizálnak

– Szerintem nincs miért hangoztatni, hogy fizetni kell Mátészalkán a parkolásért. A belvárosban is van több utca – a Szalkai László utca, a Zeneiskola környéke, a posta mellett –, ahol ingyen parkolhatnak a járművek – reagált az elhangzottakra másik levelezőnk, s hozzátette:

– Nem igaz az, hogy aki a városban lakik, nem tudja, hol lehet fizetés nélkül megállni autóval. Nyavalyognak mindenen, nem jó semmi, pedig az a mondás járja, hogy aki sír, attól el kell venni. Divat kritizálni az önkormányzatot, egyes emberek mindent megragadnak, hogy bántogathassák a hivatalban ülőket. Pedig – hogy egy másik mondást idézzek – először a háza táján söprögessen az ember, majd utána kritizálja a másikat.

Ráérne, de nem bír

A Városvita aktív tagja, nyugdíjas levelezőnk az alábbiak szerint

fogalmazott.

– Mondhatja bárki, hogy a szalkai sétáljon fel a városba és akkor nem

kell parkolási díjat fizetnie. Különösen a nyugdíjasokra vonatkozik

ez, akik ráérnek. Igen ám, de arra nem gondolnak, hogy annak a szerencsétlennek

netalán tán fáj a lába, nehezen mozog és mondjuk a Ráczkertből nem bír

felgyalogolni a központban lévő okmányirodába. Másképpen kellene hozzáállni

ehhez a problémához, én csak azt ismételgetem, hogy Fehérgyarmaton eltörölték

a fizető parkolást. Legalábbis az én tudomásom szerint. Ha ott

meg lehet oldani, itt nálunk miért nem?

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!