Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 12:24

Vigyáznak a környezetükre Tiszadobon

<p>Tiszadob - Ez a természet- és környezetvédelmi megmozdulás nem most kezdődött, hiszen az önkormányzat közmunkaprogramjában dolgozók már több napja folyamatosan tevékenykednek a község közigazgatási területén a tisztaság érdekében.</p>

Kevesen ugyan, de annál lelkesebben indultunk el az egyik szombat reggel – ki gyalog, ki csónakkal –, hogy mindenkinek példát mutatva, megszabadítsuk a Holt-Tisza vizét és partját a nem természetbarát anyagoktól.

Az elmúlt évhez viszonyítva lényegesen kevesebb szemetet találtunk – ami örvendetes esemény. Azonban így is 45 zsák – javarészt műanyag – hulladéktól szabadítottuk meg a területet. Akciónkhoz csatlakoztak a horgászokon kívül a horgászklubb ifjú növendékei, a Vadrózsa Tanoda tagjai ésvelünk együtt dolgozott a helyi Gyermekotthon lakóinak lelkes kis csoportja is.  Az önkormányzat ebben az évben is vállalta az összegyűjtött szemét elszállítását. Ez a természet- és környezetvédelmi megmozdulás nem most kezdődött, hiszen az önkormányzat közmunkaprogramjában dolgozók már több napja folyamatosan tevékenykednek a község közigazgatási területén a tisztaság érdekében. Április 22-én, a Föld Napján, folytatódik a „szemétszüret”, amikor is a település közútjainak közvetlen környezetét tesszük közös összefogással rendbe. Egy időre ezeken a részeken fellélegezhet a Föld. Vigyázzunk rá, hiszen nem pótolható, ez az egy van! – tájékoztatta szerkesztőségünket Oláhné Nagy Ágnes.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!