Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 14:51

Uniós segély a Karitásznak

<p>Nyíregyháza - Májusban a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban rendezik meg a karitatív szervezetek és civil szervezetek találkozóját, ahol tapasztalatokat is cserélhetnek a résztvevők. Nyáron rászoruló romániai gyermekek jönnek.</p>

Nyíregyházán jegyezték be a Debrecen – Nyíregyházi Karitász civil szervezetet. Az aktivisták szerteágazó tevékenységről Gégény Béla igazgató adott információt. Elmondta, hogy tavaly felvették a kapcsolatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériummal.

A tárca közreműködésével a civil szervezet a múlt évben 291 tonna élelmiszert kapott. Idén májusban a minisztérium koordinálása mellett újabb uniós segélyt kap a Karitász. Az elosztást az aktivisták, a  csoportok végzik majd. Ebből Nyíregyházán három működik: a Teréz Anya Egyesület, a sóstóhegyi csoport és a Szent Imre Katolikus Gimnázium Csoportja. A szervezet másik jelentős eseményre is készül. Fennállásuknak tizenötödik évfordulóját ünneplik ebben az esztendőben. A Jubileumra készülve májusban a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban rendezik meg a karitatív szervezetek és civil szervezetek találkozóját, ahol tapasztalatokat is cserélhetnek a résztvevők.

Nyáron rászoruló romániai gyermekek jönnek üdülni nyíregyházi, nagykállói, kisvárdai és ajaki családokhoz. Az idei programhoz tartozik, hogy novemberben a Szent Erzsébet ünnepség keretében kenyeret sütnek, illetve osztanak. Decemberben minden csoport ajándékkal segíti a rászorulókat.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!